Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

”Kristdemokrater ska vara ett slags politikens gränspoliser”, säger Hägglund. Han syftar inte på Sveriges eller EU:s gränser, däremot politikens. KD ska vara partiet som ser till att politiken inte invaderar det civila samhället.

Prima. Var sådana!

Det är fortfarande en bit kvar….

Men det är utmärkt att någon tar upp denna tråd i svensk debatt!

Hägglund berättar om när han fick kritik av DN:s kulturredaktion för att han hade för många manliga artister på sin Spotifylista – på ett DN-uppslag med 80 procent manliga skribenter. Vilka är verklighetens folk, frågar han: ”Ja, till exempel sådana som inte könskontrollerar Spotifylistor.”

Touché!

Diskussionen ”handlar just om hur stor del av våra liv som politiken ska ta. Ska den driva oss att kvotera låtlistor eller ska vi lyssna på musiken i stället.”