Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Mats Odell kallar De rödgrönas förslag till ökat kommunstöd ”Tobleronepolitik. ”Man tar det på kortet och skickar fakturan till svenska folket”, säger han till TT.

Thomas Östros håller inte med. Han spelar tvärtom ut hela registret: ”Jag begär att Mats Odell ber om ursäkt. Han uttalar sig som den kristna högern i USA.”

Jag måste erkänna att det kom som en nyhet att tv-evangelisterna till höger är besatta av schweizisk mjölkchoklad, men några av dem har ju för all del visat sig ha säregna sympatier och antipatier förut. Östros har säkert koll.

Hur det blir med valrörelsen är en annan historia. Om det låter så här med fem månader kvar till valet, hur ska då tongångarna vara fram i september. Ett par kalla avrivningar känns isom en god idé (och amerikanerna har säkert ingenting att invända).