Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Den brittiska lattevänsterns husorgan, The Guardian, sätter i dag en rubrik som lär ha fått många läsare att sätta frappuccinon i vrångstrupen:”Guardian/ICM poll: Labour support could fall below 20 %.”

Det här har man fått fram genom att ta Labours senaste opinionstal – 28 procent – och multiplicera med den andel av Laboursympatisörerna som säger att de är bergsäkra på att det blir Labour på valdagen. Då hamnar man en bit under 20 procent, men det har jag svårt att tro att Labour ska göra.

Däremot är det intressant att se att Tories både får störst opinionsstöd – 33 procent – och har den överlägset största andelen sympatisörer som är säkra på att de ska rösta på partiet. Liberaldemokraterna påminner om Folkpartiet: De har stor potential. Många kan tänka sig att rösta FP. Men de har också en ganska låg lägstanivå.