Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

I dagens Fokus talar Magdalena Ribbing välkommet klarspråk om de konstiga föreställningarna om att kronprinsessbröllopet inte granskas tillräckligt kritiskt. Till exempel: ”Det kungliga bröllopet är en manifestation av Sveriges statsskick och man bör respektera vårt statsskick även om man inte gillar det.”

Right. En del verkar tro att kritisk granskning av bröllopet ska innebära att det går lika mycket till republikanska utgjutelser om monarkins fördärvlighet som till rapportering om vad som händer. Men det är ungefär som att tro att en granskning av försvarsbeslut bör innebära att hälften av tiden ska avdelas till radikalpacifister som jämrar sig över att vi över huvud taget har ett försvar. Ja, eller anarkister som klagar över att vi över huvud taget har en riksdag.