Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Dagens ledare i Dagens Arena är en fin påminnelse om varför Dagens Arena, till skillnad från tidskriften Arena, uppskattas av hårdvänstern i kretsen kring Tvärdrag (”sektvänstern” som Helle Klein kallar Daniel Suhonen och Dan Josefsson.

Den här gången handlar det om att företagarnas organisationer är urdåliga företrädare för företagarna i Sverige? Varför? Jo, därför att organisationerna tycker som företagarna och inte som Dagens Arena. Organisationerna borde engagera sig för ”ett starkt välfärdssamhälle” och inte vara mot Las, för Las är inget problem – ja, enligt Dagens Arena alltså. Att företagarna ständigt lyfter fram arbetsrätten som ett av de mest angelägna reformområdena verkar helt ha undgått ledarskribenten, liksom att man kan vara för en god välfärd utan att älska världens högsta skatter.

Dagens Arena hävdar också att MP och V (!) har ”de bästa politiska förslagen” för företagare. Detta eftersom två skattesänkningsförslag från partierna kom högst på listan i en undersökning, som gjordes av Företagarna, där företagare fick rösta på bästa förslag från respektive parti. Nu vill vi bara att Dagens Arena ska ställa sig bakom de båda kraven och börja driva kraftigt sänkta löneskatter…

Om man inte talar om enstaka förslag utan om företagarpolitiken sammantaget blir bilden lite annan än den som Dagens Arena talar om. MP och V har marginellt stöd bland Sveriges företagare – liksom S – och Alliansen har en förkrossande majoritet. Hur kan det komma sig? Är Företagarsverige uppsnurrat av de lömska direktörerna i organisationerna?

Skulle inte tro det.

Vad sägs om att Dagens Arena börjar göra just det som man föreslår i dagens ledare: ”Ta företagare på allvar.”