Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Nej, TV4 satsar inte på Björn Elmbrant när man inrättar en ny tjänst som subjektiv och ställningstagande politisk kommentator. Elmbrant huserar ju på Dagens Arena som visserligen kallar sig rödgrön men som nyligen har fördömts för högeravvikelse på Aftonbladets kultursida.

Några sådana problem lär inte Jan Scherman få med Lena Sundström, som tydligen är den som under valåret ska lotsa TV4:s tittare rätt. Vad tv-tittarna har att se fram emot uttrycks i stället rätt väl i en mening på Wikipedias sida om LS: ”Sundström debuterade som författare 2005 med boken Saker jag inte förstår och personer jag inte gillar, där hon utifrån ett vänsterperspektiv kritiserar Socialdemokraternas utveckling under de senaste decennierna.”

Det lär väl inte dröja länge innan tittarna blir varse såväl vad Sundström som inte förstår som vilka personer hon inte gillar. Kan vara bra att ha med sig in i valbåset.

Sundström ska kompletteras/balanseras med Helan Gissén. Profilerad borgerlig kommentator? Det framgår inte av rapporteringen…..

Vad som däremot framgår är att TV4 funderar på en ny paroll: ”TV4: TV2 i kvadrat!”