Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Har just kommit tillbaka från Aktuellt, där jag diskuterat Fredrik Reinfeldts jultal tillsammans med Helle Klein.

Reinfeldt använde halva talet till räfst och rättarting med oppositionen, och det var en god prioritering. Det där med borgfred och otydlighet har inte varit någon höjdare för regeringen. Nu måste regeringen lyckas med att få debatten att handla om vilket alternativ som är bäst, höger eller vänster, i stället för att vara en evig recensionsverksamhet av alla regeringens åtgärder. Om det man ska tävla med är utopin om perfekta politiska lösningar i stället för verklighetens S-V-MP-konstellation, har Alliansen inte en chans. Om Reinfeldt däremot får stångas med Sahlin ska det nog kunna bli fyra borgerliga år till.

Reinfeldt tog särskilt sikte på MP i sitt jultal och det gör han rätt i. Partiet har fått segla på en räkmacka under 2009 och så kan det inte få hålla på. Efter Köpenhamnsmötet har medier till och med använt henne som någon sorts ”opartisk” bedömare som har fått avge omdömen om hur väl Reinfeldt och de andra ledarna har lyckats. Inte mer sådant, bitte!