Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

De borgerliga har varit utsatta för en enorm kanonad från medier och oppsition sedan början av december. Att S i mångt och mycket håller med regeringen om sjukförsäkringen, eller beskedet om att Försäkringskassan inte ser någon skillnad i behandlingen av cancersjukskrivna nu och då, har inte fått fäste. De borgerliga anklagas för allt möjligt och en hel del tycks få fäste.

Vad gör då partierna för att hjälpa sympatisörer med argument och en beskrivning av verkligheten? Jag gick till partierns hemsidor och tog en titt. Så här såg det ut ganska nyssens:

Moderaterna toppar med en artikel om ungdomsarbetslöshet av Sven Otto Littorin.

Folkpartiet vill att äldre par ska få leva tillsammans.

Centerpartiet är i Köpenhamn.

Kristdemokraterna tänker på de äldre.

Allians för Sveriges somnambula – förtidspensionerade? – webbplats uppmanas man skicka in framtidsidéer till valplattformsgruppen.

Inte ett ord av vägledning till dem som ska ta en fajt för Alliansen i sina vardagssamtal. Inte en antydan om att det finns problem där ute i verkligheten. Är det så här man jobbar om man verkligen vill vinna val? Jag kan inte annat än undra.