Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Aftonbladets Eva Franchell skriver om att människor inte bör bo i villa, eftersom det är miljövänligare att bo i tät storstad. Hon kritiserar socialdemokrater som inte sett ljuset och bara är intresserade av att ragga egnahemslystna medelklassare: ”Det är begripligt att politiker i kranskommunerna runt Stockholm gärna ser att just deras förort blir ett attraktivt villaområde. Helene Hellmark Knutsson bor i Sundbyberg och kan säkert dra nytta av de extra skattekronor som rika villaägare kan betala.” [OBS! ”Rik” betyder i modern S-terminologi att man har lön och försörjer sig själv.”]

Härnäst ser vi fram mot ett reportage från de väldiga villaområdena i Sundbyberg, där Eva Franchell uppenbarligen inte har tillbringat många minuter.

Visst finns det några charmerande villakvarter i Duvbo och några gator med småhus i Ursvik men sammantaget måste Sumpan vara Sveriges näst Solna mest stadiga stad. Helene Hellmark Knutsson, som är S-kommunalråd i Sundbyberg, kakan med fördel bjuda ut AB-kamraten på ett besök i verkligheten.