Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Daniel Finkelstein i The Times är måttligt imponerad av Gordon Browns tal på Labourkongressen. Det innehöll i stort sett bara skryt och aggressioner och ingetdera är den där riktiga valvinnaren.

Vad gäller angreppen på Toreis, skriver Finkelstein så här: The problem is that showing fighting spirit by tearing a chunk out of the Tories has all the allure for voters that a man ending the night with a drunken bar-room fight has for a girl on a first date.

Jag håller inte med fullt ut. Visst måste politiker tala om konkreta samhällsproblem och vardagsutmaningar, men man måste också skapa en tydlig kontrast till motståndaren och skapa en känsla av att det är viktigt att de andra inte vinner. Det är för all del viktigare för oppositions- än regeringspartier, men ändå…. Fast hur som helst, det är en riktigt fyndig formulering.