Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

LABOUR’S LOST IT ropar The Sun över hela sin förstasida i dag. Tidningen drar tillbaka sitt stöd för regeringspartiet och lägger i stället sin tyngd bakom Tories. ”The Sun tror – och ber för – att den konservativa ledningen ska kunna sätta tillbaka ’Great’ i ’Great Britain” avslutar man sin långa ledare. Det var nödvändigt att ge Labour chansen 1997, skriver man. Tories var splittrade och fullständigt slutkörda, men när man nu summerar Labours insatsblir slutsatsen att partiet har misslyckats på punkt efter punkt: lag och ordning, skolor, sjukvård, invandring. Man har svikit barnen och man har svikit de brittiska soldaterna som kämpar i Irak och Afghanistan.

The Sun är inte precis Neue Zürcher Zeitung eller Le Figaro när de gäller seriositet och analys, men med över 3,2 miljoner i upplaga och ett konfrontatoriskt tonläge är den tung att ha som motståndare.