Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Den riskbenägne bör spela på Socialdemokraterna i det tyska valet i morgon. Hos Unibet ger tusen euro på Frank-Walter Steinmeier som förbundskansler 7 500 euro tillbaka ifall Steinmeier lyckas bli kansler. Den försiktigare spelar på Angela Merkel. Hon ger 1,04 gånger pengarna.

Har man tålamod att vänta till valet i Sverige 2010 kan man spela såväl på regeringsalternativ som resultaten för de enskilda partierna. Alliansen ligger några procentenheter efter i mätningarna, men Unibet tror ändå mer på borgerlig än rödgrön valseger (1,80 respektive 1,95 i odds). De tror att chansen är 50/50 för att Moderaterna ska få mer än 28,5 procent av rösterna, och de tror att sannolikheten är aningen större än så för att S ska få mer än 31,5 procent. Det är inte precis någon höjdarnivå.