Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Jag måste säga att Claes Borgströms angrepp på Göran Hägglund på DN Debatt i dag är bland det mest genanta jag har läst på länge. Socialdemokraternas talesman i jämställdhetsfrågor använder en debatteknik som får den mest överhettade SSU-ombudsman att låta som Olof Ruin.

Hägglund har kritiserat vurmen för ”genuscertifiering” och med detta faktum som enda stöd hojtar Borgström i högan sky om att Kristdemokraterna – och hela regeringen! – därmed har visat att man är fullständigt blind för allt vad jämställdhet och övergrepp mot kvinnor heter. Eftersom Hägglund är skeptisk till ideologisering av förskolor och universitet är han likgiltig inte bara för för kvinnlig analfabetism och låga löner utan också för misshandel och trafficking.

Fanns det ingen i Borgströms omgivning som hade kunnat be honom sätta sig ner och ta ett glas vatten innan han tryckte på avsändarknappen?

Göran Hägglunds tal och artiklar har handlat om att det finns en ganska stor grupp beskäftiga personer i politik, byråkrati, akademi, medievärld och kulturliv som har svårt att stå ut med att många människor lever sina liv på ett annat sätt än vad dessa aktivister skulle önska. Jag kan inte annat än se att det stämmer. Ett av Hägglunds frågetecken gäller vurmen för ”genuscertifiering” i skola och utbildning. Att utifrån det försöka få människor att tro att KD-ledaren skulle vara motståndare till jämställdhet eller kamp mot våld som drabbar kvinnor är inte bara vulgärt och demagogiskt, det är att förolämpa sina läsares intelligens. Om det är så här De rödgröna tänker tackla budskapet om ”verklighetens folk” kan Kristdemokraterna skratta hela vägen till valbåset.