Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Gordon Brown tycks vara på väg mot katastrof. I en mätning i dagens Sunday Telegraph får Tories nästan dubbelt så starkt stöd som Labour – som har halkat efter Liberaldemokraterna. Labour på tredje plats: det har inte hänt på 22 år.

Läget i dag:

Conservatives 40

Lib Dems 25

Labour 22

Frågar man om EU-valet är Labour nere i 17 (!) procent.

Utgiftsskandalerna i underhuset har drabbat både Tories och Labour, men Labour har klarat sig klart sämst. Dels har David Cameron reagerat snabbare och mer kraftfullt, dels är det Labour som styr och anses ha det yttersta ansvaret.

Nu verkar Brown umgås med tanken att Labour på ett eller annat sätt ska ta in Liberaldemokraterna i ett samarbete för att hålla Tories borta, kanske till och med överväga en övergång till proportionella val. Jag är inte så säker på att väljarna kommer att ge tummen pp för sådant trixande med konstitutionen. Under 20 procent nästa gång, Mr Prime Minister?