Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Patrik mejlar en god poäng apropå det här med Vargen kommer-hojtande:

Detta är ju satt i system av sossarna. De skräms och förstör för att det inte ska bli bättre i Sverige. Om det blir bättre kan ju regeringen möjligen vilja ta åt sig äran för detta. Andra exempel är förmögenhetsskatten där inget kapital återvänder så länge sossarna hotar att återinföra den. Eller apoteksmonopolet där Ylva Johansson gör allt för att inga utländska aktörer ska etablera sig och på så sätt skapa bättre service och tillgänglighet.

Hotet att återinföra förmögenhetsskatten är det värsta när det gäller de ekonomiska effekterna. Skatten har drivit enorma belopp ur landet. Nu skulle pengarna kunna komma tillbaka och göra god nytta i form av produktiva investeringar för framtiden. Men Socialdemokraterna vill hellre plocka populistiska poäng och satsar på att skapa osäkerhet.

Fast när det gäller mänskliga kostnaderna har skräckpropagandan om sjukförsäkringen varit värst. Där handlar det om människor som i många fall har det besvärligt men som skamlöst har utnyttjats i ett politiskt spel.