Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

BBC berättar en fantastisk historia om en arkitekt, som nyligen upptäckte en lägenhet i östtyska Leipzig som stått fullständigt orörd sedan tiden före Murens fall.

”När vi öppnade dörren kände vi oss som Howard Carter när han hittade Tutankhamuns grav”, säger arkitekten Mark Aretz till Frakfurter Allgemeine Zeitung. ”Allt var en enda röra men det var som en historisk skattkista, en portal till en sedan länge förgången tidsålder.”

BBC rapporterar att ”en väggalmanacka visade augusti 1988, och i köket fanns en tom flaska Vita Cola, Marellamargarin, Juwelcigaretter och en flaska vodka av märket Kristall. Plastskålar och bestick av alumnium fullbordade bilden av en svunnen tid. Den enda utländska produkten som fanns är var en västtysk flaska med deodorant.”

Plötsligt anar man hur Mona Sahlin känner sig när hon besöker partidistriktet i Skåne.