Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Barometerns Per Dahl har läst Anita Kratz bok om Fredrik Reinfeldt och har som alltid kloka saker att säga. Han har dessutom vänligheten att apostrofera mig.

Apropå statsministerns svala relation till det opinionsbildande borgerliga Sverige som finns utanför de politiska partierna, skriver Per Dahl så här: P J Anders Linder, Svenska Dagbladets politiske chefredaktör, hoppas av Fredrik Reinfeldt ska släppa ensamvargattityden och ledigt simma ner i maktmiljöerna som en sällskapssjuk fisken i vattnet. Jag är böjd att hålla med. Isolering är en politisk ledares värsta fiende.

Ja, kanske var det så jag menade. Jag tror i varje fall att både regeringen och det borgerliga Sveerige som finns utanför regeringskansliet skulle ha mycket glädje av att ”försöka se sig själv i andra” och visa större lyhördhet för att roller och uppgifter är olika och att man kan ha glädje av varandra trots att önskelistorna inte är alldeles identiska.