Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Var och varannan dag kommer besked om att det är stiljte på bostadsmarknaden och att affärerna som ändå blir av görs till betydligt lägre priser än förut. Just i denna tid får fastighetsägare runt om i Sverige besked om sina nya taxeringsvärden. Samtidigt som marknaden tvärdör skruvar staten upp sina anspråk.

I de dyraste områdena har de flesta redan slagit i taket och betalar 6 000 kronor om året plus indexuppräkning. Men på många andra håll, där de genomsnittliga taxeringsvärdena har legat under 800 000 kronor om året, får högre taxeringsvärden genomslag i form av högre fastighetsskatt (ja, eller kommunal fastighetsavgift).

Obebyggda tomter beskattas utan beloppsbegränsning. Inget tak över huvudet, inget tak på skatten. Det kan bli riktigt dyrt.

Läs mer hos Villaägarna. Varför inte på deras specialsajt www.taxeringsvansinne.se.