Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Häromveckan diskuterade jag halvtidsläget för regeringen med den sympatiske före detta SSU-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson. Emellanåt läser man vettiga debattinlägg av hans efterträdare Niklas Nordström.

Det är ljusår mellan de båda och dagens gapiga, omdömeslösa och sekteristiska organisation. Nu senast har några ljushuvuden i SSU Stockholm skickat ut ett pressmeddelande där man lovar rosor till dem som tar på sig ansvaret för att matförgiftningen på Svenskt Näringslivs kontor på Storgatan.

S-bloggaren Jonas Morian säger vad som behöver sägas: [SSU-ombudsmannen] Deiving hänvisar till Noam Chomskys propagandamodell om att ”vänsterrörelser hotar genom sitt blotta varande och sin ideologiska grundsatts det kommersiella mediets varande”, och att det kommersiella mediet därför alltid kommer att gestalta vänsterrörelser ”som verklighetsfrämmande, extrema och irrationella”. Själv skulle jag vilja hävda att vänsterrörelser som beter sig verklighetsfrämmande, extrema och irrationella förtjänar att gestaltas som detta.