Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

New York Times slår knut på sig själv i beskrivningen av omröstningen som gav Barack Obama nomineringen vid demokraternas konvent.

Först skriver man att Obama fick ”enhälligt stöd”.

Men det enhälliga stödet kom först efter att man avbrutit delstatsdelegationernas röstande, för i detta var det många som vägrade att överge Hillary Clinton. När röstningen avbröts stod det 1 549 mot 231 till Obama

When the voting was cut off, Mr. Obama had received 1,549 votes, compared with 231 for Mrs. Clinton. Var åttonde delegat hade alltså envisats med att stödja Clinton, trots att loppet var kört och att Clinton förklarat att hon inte gjorde anspråk på de här delegaternas röster.

Ingen kan ta ifrån Obama en historisk nominering. Men det demokratiska partiet är mer splittrat än vad dess företrädare, och många kommentatorer, vill göra gällande.