Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Skildringarna av vad som händer i Denver varierar:

Ekot rapporterar så här: ”Den stora frågan är nu dock hur talet och hennes inställning tas emot av hennes supportrar och om de nu är beredda att rösta på Barack Obama istället men att döma av reaktionerna här i Pepsi Center i Denver lyckades Clinton.
– Det var klockrent, hon gjorde allt rätt och framförallt så visade hon skillnaderna mellan Obama och John McCain, sade Leena Taylor från Wisconsin efter talet.”

Och Jackie Calmes skriver så här i New York Times:

”But along with half the convention nights dominated by the two Clintons’ speeches, a major distraction has been the news media’s attention to the lingering hard-feelings of some Clinton delegates here.”

Clintonrådgivaren Ann Lewis berättar för NYT att hon besökt olika delstatsdelegationer
och fått försäkringar om att det nu bara är enighet som gäller. Men, säger hon, när hon träffar reportrar är det bara frågor om ”kriget” som gäller.

NYT:s Maureen Dowd skriver så här om stämningen efter talet: ”Afterward, some of her supporters began crying, as they were interviewed by reporters, saying that her speech had proved that she would make a better president than Obama.