Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Long time no see. Jag har haft en fin men blogglös sommar, men nu är det dags att bryta tystnaden. Och varför inte göra det med två uppiggande nyheter:

• Jan Björklund säger nej till fortsatt utsvältning av försvaret. Till Ekot säger han: ”Min bedömning är att det vore olyckligt om Sverige i den situation som nu har uppkommit [efter händelserna i Georgien] fortsätter att skära ner och lägga ner förmåga i vårt försvar.” Han kan till och med tänka sig höjda försvarsanslag. Kors i taket!

• John McCain får fem procentenheter större stöd än Barack Obama i en färsk mätning från Reuters /Zogby, och det står 49-40 till McCains fördel i frågan om vem som är bäst skickad att ta ansvar för ekonomin. Obama leder för all del i andra mätningar, men i RealClearPolitics sammanställning över färska undersökningar är Obamas försprång nere i 1,2 procentenheter. This election ain’t over till it’s over!