Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Newsweeks Andrew Romano har spanat av Obamas och McCains kampanjbloggar. Han tycker att Obamas är ett under av tristess, medan McCains nya blogg (som sköts av förre Weekly Standardskribenten Michael Goldfarb) är livlig och till och med hurmoristisk emellanåt.

Dåliga nyheter – för McCain – menar Romano. Kampanjen har passerat det skede då det var produktivt med folklighet, närhet och improvisation. Vill man vinna måste man vara strukturerad, organiserad, systematisk. Obama använder sin blogg som ett storföretag skulle använda sin, och det är den rätta modellen. McCain är för kär i bilden av sig själv som fighter ochg outsider, nu är det insider och proffsig ledare man vill vara.

Kanske, kanske inte.

PS! Jag ser att WP:s Michael Gerson är inne på samma spår som Romano.