Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Simon Hedlin Larsson tillämpar lite matematisk jämställdhet, så populär i andra sammanhang, på Eurovisionsschlagern. Resultatet kan ni kanske räkna ut. I år var första gången på 18 år som en manlig soloartist vann och SHL har kalkylerat nu ut vad som krävs för att ett minimum av jämställdhet ska uppnås.

Jag har ett mycket anspråkslöst förslag för att komma till bukt med detta stora problem, och det är att införa kvotering. Min idé är att det i kommande tävlingar måste vara minst 40 % av deltagarna i finalen som är män. Totalt sett måste även 40 % av vinnarna vara män. Detta ordnas genom att den man som slutar på bäst placering i finalen automatiskt vinner tills 40 % av vinnarna sedan starten år 1956 är män. Givetvis kommer det leda till att en del av spänningen dör ut eftersom att 16 nästkommande vinnare automatiskt kommer att vara män. Kvinnorna får chansen igen först år 2024.

Då är Carola redo för avtalspension. Men hon får bita ihop och gilla läget. Det är för det allmänna bästa.