Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Gordon Brown har det tungt. I en mätning i The Telegraph i dag får de konservativa 47 procent av väljarstödet, medan labour får 23 procent. 23 procent! Det är lägre än labourpartiets bottennotering under den stollige Michael Foot, vars valmanifest från 1983 brukar kallas ”världshistoriens längsta självmordbrev”. Ja, det är den lägsta noteringen för labour sedan Gallup började göra mätningar för 65 år sedan.

Förtroendet för labours förmåga att sköta ekonomin har kollapsat, och toryledaren David Cameron ses som en mycket lämplig premiärminister än Brown. Sedan i höstas har Brown vacklat från det ena förnedrande bakslaget till det andra, och ingen har någon idé om hur trenden ska kunna vändas. Om han sitter kvar ända till nästa parlamentsval kan han vara med och skapa världens längsta säsong för förnedrings-tv.