Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Beviset för Hillary Clintons stora come back var att hon vann både Ohio och Texas. Vad gäller primärvalet stämmer det för bägge staterna, men når den omständliga delegatfördelningsberäkningen i Texas nu är klar visar det sig att Obama tog hem spelet. Av de 193 delegater som stod på spel gick 98 till honom och 95 till Hillary Clinton.

Inget är klart. Men det ser allt tyngre ut för Clinton. Obama leder med 127 delegater, och då har mer än hälften av superdelegaterna tagit ställning för endera sidan (vilket i och för sig inte binder dem).

Det finns ingen tänkbar väg till seger för Clinton som inte innehåller endera eller bäggedera av att superdelegaterna vänder sig mot Obama och omval i Florida och Michigan. Hur mycket moraliskt auktoritet har Clinton däefter kvar till mötet med John McCain?