Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Hillary Clinton vann Texas? Well, yes and no. I primärvalsdelen segrade hon med några procentenheters marginal, men Texasdelegaterna fördelas på ett utomordentligt invecklat sätt och där blir resultatet mindre tydligt. Enlingt RealClearPoliticcs kandidaträknare har fortfarande bara 184 av Texas 193 delegater fördelats, och nu står det precis lika: 92 mot 92.

Den demokratiska nomineringen kommer inte att avgöras före konventet och kanske inte ens där. De ogiltigförklarade valen i Michigan och Florida spökar och i ett mardrömsscenario för partiet blir det domstolssak.

Ska John McCain ställas mot en kandidat som antingen har utsetts av konventets maktlirare eller av federala domstolar? Tala om scenförändring.