Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Skolelever ska inte engageras i religionsutövning på skoltid, men det betyder inte att det ska vara förbjudet med skolavslutning i kyrkan. Skolan har inte i uppgift att hålla hemligt varför vi firar jul, och vi ska inte i ivern att vara ”toleranta” avskaffa allt vad skick och bruk heter. Det här skriver Jan Björklund på Brännpunkt i dag. Alltsammans borde vara självklarheter, men så är det tyvärr inte i vårt lika ångestfyllda som överhettade politiska klimat. Därför var det en lisa att läsa skolministern.

Och nu ska jag övergå till att läsa Jon Michelets Orions bälte från 1977, som jag hittade i nyutgåva på Tanum på Karl Johann häromdagen. Norsk machovänsterism med citat från Den Store Rorsmannen på försättsbladet och svällande muskler i kampen mot ryssen och kapitalet. Inte så dumt i gestaltningen av slit och köld på Spetsbergen. I övrigt oemotståndligt nattståndet.