Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Häromveckan lyckades brittiska myndigheter sjabbla bort diskar med känsliga uppgifter om 25 miljoner medborgare i familjer som får barnbidrag, Det har varit en viktig bidragande orsak till att stödet för Gordon Brown gått genom golvet. Och nu rapporterar The Telegraph om nästa integritetshaveri: data om tre miljoner körskoleelever har kommit på avvägar.

Det säger en del om bräckligheten i registreringssamhället – och om naiviteten i tron att man inte behöver oroa sig bara man har rent mjöl i påsen. (Missa för övrigt inte Pär Ströms underhållande julevangelium på detta tema.)

Samtidigt. Såvitt jag kan förstå innehåller körskolefilerna bara sådan information som svenska staten glatt driver in med tvång och sedan säljer vidare på kommersiella villkor till tredje part. Lugnande? Eller möjligen tvärtom?