Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Om ni har tröttnat på dystra nyheter från Sifo, Temo och de andra: titta på YouGov i stället. De ger 45 procent till tories och 32 till labour. William Rees-Mogg kommenterar i Times Online. På bara några månader har stödet för Gordon Browns regering och parti säckat ihop fullständigt, och om det var val i dag skulle David Cameron ta över och få en rejäl majoritet i underhuset. Hans team är piggt och börjar hitta en linje, som innebär förnyelse men inte opportunism – medan Gordon Brown går den radkt motsatta vägen.

Under flera år kändes New labour som ett mer än fullgott alternativ till ett vilset och sönderregerat toryparti. Men Blair tappade greppet mot slutet – och Brown har inte visat vad han har att komma med. Det är långt till nästa val, men ännu en gång verkar de brittiska väljarna ha sett enpartistaten i vitögat och sagt nej tack.