Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Mona Sahlin satt i Perssonregeringen som lät ohälsotalet skjuta genom taket. Hon var med och såg till att förtidspensionärerna blev fler än företagarna. Nu leder hon oppositionen mot en regering, vars kombination av konjunktur och reformer gör sysselsättningen rekordhög och att Ams kan rapportera rekordsiffror var och varannan månad.

Detta kommenterar hon så här i en svårt överhettad drapa på DN Debatt: ”Regeringen Reinfeldts allra största svek handlar om detta – om jobben, nu och i framtiden.” Ja, kära hjärtanes.

Nog för att det finns ett och annat att kritisera Fredrik Reinfeldts regering för. Men att vi ”aldrig tidigare har haft en regering som konsekvent och medvetet försökt vilseleda sina väljare och dölja sin egen politiska agenda” är inte bara nonsens utan nonsens på styltor.

Tvärtom har väl Sverige aldrig haft en regering som så noggrant redogjort för vad den tänkte göra – och sedan satt det i verket. Alliansens valmanifest var kontraktspolitik så långt den kan komma. Men när löftena nu förverkligas och det går urdåligt i opinionen för regeringen kan man förstå att Sahlin känner bitterhet över att s struntade i jobbfrågan och inte lyckades ta hem spelet i fjol. Men speciellt klädsamt är det inte. Kom igen och berätta om vad vänstern har för jobbpolitik i stället.