Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Naser Khaders jakt på uppmärksamhet har haft ett högt pris. I en undersökning från InFact, som redovisas i dagens Politiken, är det bara 0,6 procent av väljarna som tycker att Khader har varit valrörelsens mest förtroendeingivande partiledare. Även bland dem som tänker rösta på Ny alliance är det bara 18 procent som har honom i topp.

Anders Fogh Rasmussen kommer solklar etta i förtroendetabellen. Helle Thorning-Schmidt ligger långt efter. Ska man tro valprognosen som Gallup gjort för Berlingske kommer det att visa sig i form av fortsatt borgerligt styre.

Frågan är vad som hänt om Khader kört hårt med sakfrågor och värderingar i stället för att kana runt i ett medialt spel om regeringsbildning och regeringssamarbete. Två tredjedelar av de borgerliga väljarna fäster mycket stor vikt vid skattefrågan, visar en färsk mätning som Greens analyseinstitut har gjort för Børsen, och i skattefrågan har de borgerliga partierna inte haft mycket att erbjuda sina väljare. Ny alliance, däremot, har gått till val på en genomgripande marginalskattereform som tar ned toppskatten från 63 till 40 procent.