Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Varje gång det finns minsta risk att människor ska glömma bort Marita Ulvskogs speciella talang för genanta uttalanden ser hon till att komma med något nytt. Nu är det Ericssonchefen Carl-Henric Svanberg som ska få betalt för gammal ost. Ulvskog kan bara inte förlåta honom för att han använde sin medborgerliga frihet och sade vad miljoner svenskar tyckte, nämligen att det skulle kännas uppfriskande med maktskifte i Sverige.

Hon skriver i sin nätdagbok:

Nokia redovisar rekordresultat. Medan Ericsson, som är så viktigt för Sverige, skakas av att ledningen inte hade koll på läget. Kanske borde koncernchefen Carl-Henric Svanberg ha låtit bli att uppträda som partipolitisk opinionsbildare och istället koncentrerat sig på sitt uppdrag?

Väldigt klädsamt, inte minst för att komma från den som var partisekreterare i socialdemokraterna 2006 när de noterade sitt sämsta valresultat i modern tid.