Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Politikerbloggen undrar Fredrick Federley hur moderaterna tänker när de plötsligt sluter upp omkring bruksvärdessystemet. Han själv, som äger bostadsrätt i Stockholms innerstad, tjänar pengar på bristekonomin som uppstår. Men varför vill m ha ett system som främjar köer och svarthandel?

Det finns väl bara ett rimligt svar, och det är att partiet givit upp. Man tror inte längre att det går att förklara poängerna med fri prisbildning på hyresmarknaden utan tror att folk kommer att leva i ständig skräck för stora hyreshöjningar. Då byter man till en sämre ståndpunkt för att slippa en svår debatt. Tänk om de hade resonerat likadant om A-kassan….

Dessutom. Hur politiskt farligt är det egentligen med marknadshyror. I valrörelsen 1998 drev socialdemokraterna i Stockholm en stenhård skrämselkampanj och varnade för att borgerligt styre skulle bli ett dråpslag mot hyresgästerna. Resultatet? S förlorade valet och de borgerliga tog över.