Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Vänsterpartiet får sina sämsta siffror på 13 år i dagens Demoskopmätning, som publiceras i Expressen. Och, allvarligt talat, varför inte? Vad har vänsterpartiet att erbjuda? Populistiska angrepp på regeringen och löften om återställare? Där är socialdemokraterna överlägsna. Krav på statligt företagande? Där eldar Östros på för allt vad han är värd. Höjda skatter? Där har vi Nuder. Kommunism och planhushållning? Vem skulle vilja ha något sånt?

Om dagens mätning vore valresultat åker v ut ur riksdagen och mp gör ett kanonval. Man kan ha sina synpunkter på det, men tänk vad dynamiken i svensk politik skulle förändras om s plötsligt var utan ett parti som man kan behandla hur som helst samtidigt som man alltid kan tillgodogöra sig dess röster.

Ett farväl till vänstern innebär också hej och välkommen till socialdemokratisk ödmjukhet. Nytt läge.