Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Enligt resume.se oroar sig Eva Hamilton för vad övertrampen under inspelningen av ”Ballar av stål” ska få för konsekvenser: ”Ett gyllene tillfälle för alla som vill att SVT ska ha ett smalare uppdrag”, skriver hon i ett brev till personalen.

Ursäkta, men vore det inte bättre om Eva Hamilton oroade sig för att SVT ruinerar sitt rykte genom att slösa licenspengar på skräp? För allvarligt talat, vilken sorts uppdrag i allmänhetens tjänst kan motivera att SVT engagerar sig i ett projekt där man förnedrar folk på ett handgripligt sätt i hopp om att de ska vara narcissistiska nog för att gå med att inslagen får sändas?

Ska folk bli mer benägna att titta på Agenda därför att de har sett Carola besprutas med vattenpistol? Kom igen. Eller finns det någon sorts självändamål i att inte bara privatkanaler utan också SVT organiserar vulgära jippon?

”Man kan alltid diskutera huruvida SVT ska göra den här typen Dolda
kameran-program. Och det ska vi förvisso grunna på. Men inte via
Expressens eller Svenskans ledarsidor”, skriver Eva Hamilton enligt resume.se.

Det skulle vara intressant att höra SVT-chefen utveckla resonemanget lite grand. Menar hon att public service är en angelägenhet endast för företagens anställda? Eller vad menar hon?