Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

En chef på SVT Syd, Johan Grafström, säger till resume.se att vattenattacken på statsministern är utagerad och att SVT:s förtroende för Strix television är obrutet. Uppenbarligen är minnet kortare runt fikabordet på SVT Syd än i vardagsrummen runt om i landet. Eller Grafström har kanske inte tid att intressera sig för det som händer utanför SVT:s väggar.

Är verkligen ”Ballar av stål” tv i allmänhetens tjänst?

Grafström: ”Public Service är det som vi publicerar på Sveriges Television. Ett isolerat inslag kan aldrig vara public service.”

Alltså i klartext: Vilken skräp som helst är public service, förutsatt att SVT sänder det. Undrar just hur imponerade uppdragsgivarna i riksdagen, och ytterst licensbetalarna, blir av den sortens resonemang?

Om SVT-chefer tror att det är detta slippriga, sluttande plan som leder till framtiden så är tondövheten i firman större än man haft anledning att frukta. Jag tror att Eva Hamilton har en genuin vilja att rycka upp SVT och hitta en roll för modern public service, men stackars henne vad med jobb hon har framför sig.