Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Fp i Kronoberg sällar sig till distrikten som kräver Lars Leijonborgs avgång. Hur tänker de? Varför är det så rasande viktigt att fp-debatten ska handla om interna stridigheter i stället för om skolpolitiska framgångar och de bättre villkor för företagsamheten som regeringen tar initiativ till?

Det är klart att Leijonborg inte har rosat marknaden på sistone och att det finns frustration över dåliga siffror, men för den skulle behöver man inte låta känslorna rusa iväg. Det är ju inte precis 19-åriga ungliberaler vi talar om.

Fast ibland undrar man…. SvD rapporterar i dag om att en arbetsgrupp i fp, ledd av Karin Pilsäter, vill kvotera rättten till ledighet för vård av sjukt barn. De praktiska konsekvenserna är kanske inte så stora, men signalvärdet är desto större. Fp tror kanske att huvudsignalen är jämställdhet; jag är övertygad om att folk snarare kommer att uppfatta det som ännu ett exempel på beskäftig styrning uppifrån som underkänner deras egen förmåga att fatta beslut och gör det ännu knepigare att få det berömda livspusslet att gå ihop.

Om fp tror att detta är vägen tillbaka till folkets kärlek är partiet mer illa ute än man hade kunnat ana.