Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Företagarna gör en påpasslig notering utifrån de besynnerliga turerna kring handelns avtal. De skriver i ett pressmeddelande:

”LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin säger till TT apropå Svenskt Näringslivs agerande mot Svensk Handel ’att hindra två parter som är överens om att teckna ett avtal det är … ja man saknar nästan ord’.

Uttalandet ger hopp om att LO i fortsättningen inte kommer att tvinga på företagare och anställda avtal som de inte vill ha.”

Ja, tänk om LO var lika engagerade i andras avtalsfrihet som i sin egen. Då hade kanske LO-förbunden tagit det lite lugnare med förföljelserna av Wild n’Fresh, Skandro Trade och de andra företagen, där varken arbetsgivare eller anställda vill ha kollektivavtal.