Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Margot Wallström tycker att den nya regeringen är mer på hugget i EU-frågorna än vad regeringen Persson var. Skälet? Att alla de fyra allianspartierna gillar EU-medlemskapet, medan Persson hade att tampas med EU-kritikerna i mp och v. Det gjorde politiken ängslig, enligt Wallström.

Hon får nu mothugg från den socialdemokratiska EU-motståndaren Sören Wibe. Det handlar inte om mp och v, säger han. Det handlar om att det finns genuint olika åsikter inom s.

MW mot SW, vem har rätt?

I ett perspektiv spelar det ingen roll: Mona Sahlin får, precis som Göran Persson, en massa EU-kritiker till vänster att hantera. Det kommer att göra det mycket svårare att få ihop ett regeringsalternativ till vänster än till höger. Även 2010.

Sahlin har många hårda nötter att knäcka. Och det finns inga nötknäppare i sikte.