Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

New Labour gillar marknader mer än vad vänstern brukar göra, men de har inte så värst mycket till övers för frihet. Sällan har Storbritannien upplevt en så snokande, styrande och beskäftig regering som Tony Blairs. Ingen aspekt av livet är för liten för att politiker och byråkrater ska lägga sig i.

Det senaste förslaget är att det ska bli tvång för vin- och spritproducenter att märka flaskor på samma sätt som tobaksindustrin ska märka cigarrettpaketen. Man undrar hur tankarna går. Förväntar sig hälsoministern att drinkare ska lyfta flaskan, få syn på en etikett med texten ”varning, du kan bli full och fet av alkohol” och då i avsmak ställa undan buteljen och öppna en saftkobbel i stället?

Alkholism och alkoholskador ska förstås as på allvar, men vi borde vara förbi den tid när politiker ansåg att rätt väg till framgång är att vifta energiskt med pekpinnen. Stephen Pollard sågar förslaget jäms med fotknölarna i denna artikel i dagens Times.