Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

De konservativa ligger 13 procentenheter före labour i en färsk opinionsundersökning, rapporterar Daily Telegraph. Duellen David Cameron – Gordon Brown slutar i dage sinnesstämning 42-29 till Cameons fördel.

Resultatet ger Camerons förändringsprojekt vind i ryggen.

Samtidigt ger det Brown en kalldusch.

Kommer labour att låta Tony Blair lämna över partiledarskapet till en person som ligger bortåt femton procentenheter efter tories i mätningarna. Brown är uppskattad för kunskap och stadga, men är det verkligen kunskap och stadga som väljarna mest av allt efterlyser nästa gång? Vill de ha kontinuitet i form av ännu mer New Labour? Eller vill de ha förnyelse i form av Camerons Blair 2.0?

På grund av valsystemets utformning behöver tories vinna stort över labour på den nationella nivån för att verkligen vinna en majoritet av enmansvalkretsarna. Men tretton procent bör räcka.

Brown har huserat länge i finansministerbostaden på 11 Downing Street. Alla har tagit för givet att han snart ska flytta till huset bredvid. I dag blev den självklarheten aningen mindre självklar.