Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

I går kväll var jag en av talarna vid uppstartsmötet med Liberala gruppen i riksdagen, ett initiativ för frihetliga riksdagsledamöter, handläggare och vanliga dödliga utanför parlamentet med CUF-arna Fredrick Federley och Annie Johansson som värdar. Det var 100 personer i Bååtska huset i Gamla stan – och en livlig diskussion om platta skatter.

Utan det borgerliga samarbetet i Alliansen hade det inte blivit något maktskifte i höstas. Det är kanonviktigt att kontakterna förblir levande och vitala. Därför är det så roligt att se att borgerligt samarbete inte bara behöver vara försök att hitta minsta gemensamma nämnare utan att det också kan vara prövande, framtidsinriktad idédebatt,

Annie Johansson skriver mer om mötet på sin blogg. Federley likaså.

Vem hade kunnat ana att centern skulle utvecklas på det här sättet. Historien om den borgerliga valsegern är verkligen historien om fyra partiers förändring.