Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Ingen kan bli förvånad över att Jämo Claes Borgström kritiserar regeringens könsfördelning. Borgström är en hårdkokt vänsterman, som avskyr borgerliga idéer och borgerlíg politik. Klart att han kommer att utnyttja varje tillfälle.

Tillfället är nu att kvinnoandelen i regeringen faller från 45 till 40 procent, när Maria Borelius efterträds av Sten Tolgfors. Men hur många utanför Jämos kansli och genusinstitutionerna på universiteten ser något dråpslag i detta? Jämför med hur det ser ut i den övriga världen – och är det inte 40 procentsnivån som varit på tapeten i diskussionerna om lagstiftad könskvot i bolagsstyrelser?

Det som i andra sammanhang har varit den aktivistiska lagstiftningens mål beskrivs nu plötsligt som en katastrof. Proportioner, tack!