Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Hälften av kommunerna i Stockholms län planerar att sänka skatten, För det mesta blir det inte med så mycket. En femtioöring, några tioöringar. Man kan tycka att det inte är så mycket att skryta med, att man borde använda pengarna till agtt sätta guldkant på den kommunala verksamheten snarare än att ge medborgarna mindre summor i sänkt skatt.

Men det är fel.

Kommunen ska göra ett antal gemensamma saker väl. De pengar som inte går åt till det ska människor själva få förfoga över. Det är mycket bättre att familjer får sätta guldkant på sin egen tillvaro än att kommunen spenderar loss.

Små skattesänkningar ger inte de stora rubrikerna. Men kommunpolitikerna som sparar och prioriterar hellre än gör av med allt de kan lägga vantarna på förtjänar vår respekt.