Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Lag om cykelhjälm? Jaha. Det är klart. När det nu injte blev någon fettskatt.

Man undrar vad som ska hända om man bryter mot lagen? Ska man då bli jagad av polis? Gripen? Dragen inför skranket? Dömd till böter i domstol?

Och hur ska polisen prioritera cykelhjämsbrott? Ska man strunta i ännu fler villainbrott och misshandelsfall? Ska man bli ännu mer frånvarande från riks- och länsvägar, där de vårdslösa förarna huserar okontrollerade i dag?

Är inte Ulrica Messing för ung för att hålla på med såna här 70-talsidéer om att staten ska göra samhället bättre genom att expandera sin makt in absurdum?

Det är säkert klokt att ha hjälm när man cyklar i Stockholms innerstad. Men menar Messing på fullt allvar att det ska bli ett brott att hjämlös ta cykeln ned till bryggan för ett lantligt kvällsdopp? I så fall är det inte bara hjälm- utan alldeles huvudlöst.