Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Äras den som äras bör: Jens Orback talar välbehövligt klarspråk om de stolliga kraven på särlagstiftning för muslimer.

Det är inte lätt att förstå sig på hur de har tänkt i Sveriges muslimska förbund. Det är svårt att tänka sig någon effektivare metod än denna för att få fart på främlingsfientliga krafter i landet.

En del tycker kanske att förslaaget är så orealistiskt att man inte ens behöver spilla tid och kraft på att bemöta det, men det tror jag är fel strategi. Det är mycket bättre att vara skarp och tyddlig meddetsamma. Dels för att klargöra att det är helt oacceptabelt med olika lagar för olika grupper, dels för att undvika att invandrarkritiska grupper kan underblåsa olyckliga opinioner genom attt överdriva hotet.