Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Lars Linder skriver om nya Neo (2/2006) i dagens DN (ej on line). Eller rättare sagt om Sofia Nerbrands artikel i tidskriften. Den behandlar ett rätt fantastiskt möte, där hon blir inbjuden till den egyptiske ambassadörren efter att i en SvD-kolumn ha försvarat rätten att skoja även med islam.

Mötet visar sig vara upplagt som räfst och rättarting där ett dussin ambassadörer från muslimska länder ägnar timmar åt att läxa upp Nerbrand. Inte precis vad den diplomatiska etiketten föreskriver….

När mötet till sist är slut räcker hon fram handen för att säga adjö. Hon har tidigare varit med om att ha blivit vägrad ett sådant handslag, eftersom en del rättrogna muslimer inte vill ta kvinnor i hand.

Med den retoriska frågan ”Vem kränkte vem?” avslutar Lars Linder sin artikel. Låt mig gissa att han tyckte att det var fiffigt värre: en kulturrelativistisk rökare i krysset.

Och nu ska det bli mycket intressant att se vad DN Kultur och Maria Schottenius skriver om katolska kyrkan och synen på kvinnliga präster nästa gång ämnena kommer på tal.