Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Det återstår att se om Pär Nuders vilja att sänka fastighetsskatten också omsätts i praktisk handling. Grundtipset är att det inte blir mycket men ändå något: en förbättring på marginalen för särskilt drabbade.

Det berövar de riktiga motståndarna till fastighetsskatten deras starkaste exempel och gör det ännuj knepigare att få en bred reform till stånd.

De borgerliga har segat och verkar fortfarande långt från ett gemensamt förslag. Plötsligt ter sig s och v alertare. Det vore riktigt illa om det inte snabbt händer någonting och Alliansen tar tillbaka initiativet. Att låta den borgerliga paradfrågan nummer ett bli ett socialdemokratiskt slagnummer är ingen bra signal om hur gott handlag man har med politiken.