Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Kontroll ideologi och önsketänkande förenas i svensk alkoholpolitik. Nu senast i Pär Nuders besked om att det inte blir någon sänkning av spritskatten.

I stället för att ta ned spritskatten ordentligt ska vi fortsätta att ha ett system som inbjuder till smuggling i industriell skala och omfattande spritturism. Nedtyngda herrgårrdsvagnar ska fortsätta att rulla över Öresundsbron, runt om i landet ska ”privatsystemen” i garage och källare fortsätta att existera.

Månadsstatistik från Systembolaget tas till intäkt för att ingenting behöver göras. Det är riktigt bedrövligt – och ännu en påminnelse om i vilken grad som socialdemokraterna sitter fast i ett v/mp-järngrepp.

Trängselskatt, flygskatt, spritskattemissbruk…. De rödgröna regerar.